Cum să devii PROFET



Cum se realizează o înşelătorie
religioasă bazată pe credinţă dogmatică?




1. Dragă cititor crezi că este greu să se pună la cale o înşelătorie „spirituală” bazată pe credinţă dogmatică?
2. Îţi spun că nu este.
3. Tocmai de aceea în acest domeniu plouă cu şarlatani şi nebuni „divini”.
4. Chiar şi tu, dacă ai avea inimă de criminal „spiritual”, ai putea să o faci!

5. Procesul pe care îl parcurge orice astfel de şarlatan „spiritual”, proces pe care ai putea să îl parcurgi şi tu dacă ai avea inimă de fiară „spirituală”, este destul de simplu:


1.- „Rătăciţii spirituali” şi viitoarele „oiţe” credincioase
2.- Poveştile „magice” şi calităţile „divine” ale inventatorilor lor
3.- Boala „imaginară” sau „boala” de a fi sănătos

4.- Vindecările „magice” „miraculoase”
5.- Soluţii pentru „rezolvarea” problemelor credincioşilor
6.- Incoerenţa „divină”

7.- „Talentele” scriitorilor/ povestitorilor „divini”
8.- „Afacerea” cu povestea „magică”
9.- Capcana „căutării divine” imitative

10.- Mandatul „ceresc” al lui „făt frumos”
11.- Mărturiile „spirituale”
12.- Ameninţările cu „bau-baul”

13.- Promisiunile deşarte „divine”
14.- Recapitulând
15.- Metode de autoînşelare „spirituală”

16.- Recuperarea investiţiei „spirituale” şi profitul „divin”
17.- Alte surse de venit „divin”
18.- Afacerile spirituale corecte şi cele necinstite

19.- „Dragi credincioşi aruncaţi-vă mintea la gunoi!”
20.- Ce speculează credinţa dogmatică?
21.- Slăbiciuni umane exploatate în mod „divin” de către „afacerile dogmatice”

22.- Chipul „clasic” al şarlatanului „divin”
23.- Efectele dezastroase ale afacerilor „divine” (pentru „clienţii lor”)


„Rătăciţii spirituali” şi viitoarele „oiţe” credincioase

6. Mai întâi el îşi stabileşte victimele ţintă pe care le vizează cu înşelătoria sa „divină”.
7. În acest sens înşelătorul „spiritual” ia în considerare în principal următoarele categorii de oameni:
7.1- pe cei leneşi (care vor să li se dea mură în gură – să gândească alţii în locul lor);
7.2- pe cei fricoşi (care se sperie şi de umbra lor, darămite de tot felul de fiinţe imaginare „demonice”/ „zeieşti” cu care „mesagerul” lor îi poate speria după voie);
7.3- pe cei stăpâniţi de curaj stupid - pe căutătorii de senzaţii spirituale „tari” – care se aruncă în „schemă” fără să se gândească prea mult la posibilele consecinţe profund negative ale „aventurii lor religioase”;
7.4- pe cei infantili psihic (care având o cunoaştere cantitativă şi calitativă redusă nu au discernământul dezvoltat şi sunt astfel uşor de „dus de nas” prin tot felul de sofisme şi trucuri „magice”/ „divine” de doi lei);
7.5- pe cei orgolioşi - care au predispoziţia de a putea fi duşi de nas oriunde dacă le este măgulit orgoliul – dacă de exemplu cineva le spune că ei sunt „cei aleşi”, „cei mai buni”, singurii care deţin „adevărul”, etc. (aceşti vanitoşi simt nevoia de a se supraestima astfel pentru a compensa încrederea scăzută în ei înşişi);
7.6- pe cei incapabili de interacţiune socială normală – cei care au nevoie de a fi „ajutaţi” (împinşi de la spate) pentru a se integra şi interacţiona social în mod normal (prin prietenii, grupuri de interese comune, etc.);
7.7- pe cei cu tendinţe sinucigaşe fizice şi psihice (care vor să scape de viaţa psihică şi fizică, aşa că le pasă mult prea puţin dacă cineva vine şi pune stăpânire asupra ei şi o foloseşte cum vrea el) cauzate de traume recente sau mai îndepărtate (eşecuri în „dragoste”, moartea unor apropiaţi, boala, etc.);
7.8- pe intelectualii de bufet (cei care au citit şi ei o carte în viaţa lor şi se cred deja buricul universului şi deţinătorii „cunoaşterii absolute”, etc.) care pot fi foarte uşor stimulaţi să se menţină în „intelectualitatea lor de grădiniţă” („prostu' nu-i prost destul, dacă nu e şi fudul!”) şi apoi folosiţi ca nişte ignoranţi fuduli, ce sunt;
7.9- ş.a.m.d.

8. Ceea ce aceşti „rătăciţi spirituali” enumeraţi mai sus nu înţeleg este că scopul oricărei mişcări religioase întemeiate pe principiile credinţei dogmatice este doar acela de a îl îmbogăţii material, financiar şi în vanitate pe cel care a întemeiat-o, respectiv o conduce, şi pe acoliţii care îl sprijină activ în mod conştient în realizarea înşelătoriei lui „divine”.

9. După stabilirea „publicului ţintă”, înşelătorul gândeşte apoi o metodologie bazată pe crearea de reflexe condiţionate artificiale (pe inducerea unei dependenţe de droguri verbale/ gestuale/ rituale) prin repetarea continuă a unor cuvinte/ gesturi „magice” - de preferat după aducerea victimelor credincioase, în stări psihice în care mintea lor devine profund sugestionabilă – prin relaxare, „mantralizare”, „rugăciune”, „cântare devoţională”, exerciţii fizice prelungite, etc..

10. Cu alte cuvinte şarlatanul „divin” inventează nişte cuvinte şi poveşti „magice”, nişte fiinţe imaginare şi nişte speranţe absurde (deşarte) cu care să poată apoi să ameţească de cap pe oiţele credincioase rătăcite care au venit la ferma sa „divină”.


Poveştile „magice” şi calităţile „divine” ale inventatorilor lor

11. În inventarea acestor poveşti „divine” este importantă susţinerea de către şarlatanul „divin” (sau de către tine dacă vrei să devii aşa ceva) a posesiei unor calităţi „divine” (a se citi „magice”) pe care chipurile, el le-ar avea (să pretindă de exemplu că ar fi vreun fel de „zeu”, „om-zeu”, vreo fiinţă „supranaturală”, etc.) sau dacă este şi mai şmecher va pretinde aceste calităţi pentru fiinţa „divină” imaginară pe care va spune că este trimis să o reprezinte în mod oficial „pe pământ”.

12. Această a doua strategie este de obicei mai larg răspândită pentru simplul motiv că îl scapă pe şarlatan de orice responsabilitate.
13. Va zice el: „Eu nu fac decât ceea ce mi se dictează/ porunceşte de sus!”; „(de către mintea mea - dar asta nu trebuie să ştie toată lumea, nu?)”.
14. Dacă ai inimă de şarlatan divin, cititorule, atunci vei pretinde şi tu cu neruşinare, că ai „calităţi divine” (sau că ai fost „ales în mod divin”), sau că ai descoperit nişte „adevăruri absolute” „nemaiauzite” înainte... etc.

15. Nu îţi fă probleme (cel puţin în societăţile care nu sunt la nivelul trans-religios de dezvoltare) că ar trebui să îţi probezi pretenţiile verbale şi cu fapte.
16. Aici e suficient să aplici şmecheria credinţei şi vei vedea cum prin puterile ei „magice” vorbele tale vor devenii pentru fraierii tăi credincioşi „fapte”.
17. Iar când un şarlatan „divin” termină de manipulat prin credinţă minţile „patetice” ale credincioşilor lui e clar că ei nu vor mai fi capabili să facă diferenţa între vorbe şi fapte, între real şi imaginar, între normal şi absurd, între bine şi rău, între viaţă şi moarte, între ei şi el.


Boala „imaginară” sau „boala” de a fi sănătos

18. Ce trebuie apoi să arate „povestea lui magică” („divină”)?
19. Mai întâi, naivii şi ignoranţii ademeniţi cu promisiuni deşarte, află acum de la el prin „revelaţie”, că de fapt ei sunt bolnavi, „nemântuiţi”, nevindecaţi de „ceva”...
20. Dar ce „noroc” pe ei: el şi doar el (şi nimeni altul în afară de el sau la fel ca el) a „descoperit” şi acum „are” leacul de „vindecare/ mântuire” a „bolii” lor imaginare.
21. Atâta doar, le spune şarlatanul „divin” naivilor care îl ascultă, că această „soluţie” presupune un lucru „în etape”, că ei trebuie să treacă printr-un proces specific de „mântuire”!
22. Dar să nu îşi facă griji: nu e ceva foarte complicat, ba e chiar destul de simplu.

23. Ei (credincioşii) nu trebuie să se impacienteze pentru că ei nu trebuie să facă „mai nimic” şi nici nu trebuie să gândească prea mult!
24. De fapt ei trebuie doar să repete cât mai des, ca şi copiii de grădiniţă „povestea magică” şi „cuvintele magice” pe care şarlatanul „divin” „le-a adus pe lume” din capul său viclean.
25. Trebuie să şti deci cititorule, că religiile dogmatice folosesc sentimentele cele mai bune din om şi gândurile lui cele mai proaste (greşite) cu putinţă.

26. Asta pentru că ele nu lucrează şi nu au nevoi de mintea victimelor credincioase lor, ci doar de emoţiile lor - ca pârghie de control asupra mişcărilor trupului lor şi a averii lor materiale!
27. Prin urmare şarlatanul „divin” „descoperă” astfel o „boală” pe care în mod evident toată lumea o are, în măsură mai mare sau mai mică (cu alte cuvinte una care „netratată” oricum nu se întâmplă nimic grav cu cel „afectat de ea” - adică una care de fapt nu e o boală).
28. Ca de exemplu: faptul că potenţiala victimă credincioasă există ca individ: cu discernământ şi gândire proprie, cu judecată şi dorinţe proprii.

29. Şi se oferă apoi să-l „vindece” de ea (a se citi să-l îmbolnăvească cu adevărat cu o boală psihică), dar bineînţeles contra unor sume cuvenite şi a unor servicii enorme care trebuie făcute în schimbul „vindecării” acesteia „divine” de sinele propriu.
30. Şti ce e „distractiv” aici, domnule credincios?
31. Faptul că „trimisul divin” se oferă să te îmbolnăvească psihic prin metoda credinţei (pentru a te putea aduce astfel sub controlul său mental) iar tu îi „aduci osanale” pentru acest serviciu „divin” pe care ţi-l face!

32. Şarlatanul „spiritual” îl ia pe credincios în sclavie „divină” şi el îi mai şi mulţumeşte şi îl preţuieşte pentru aceasta!???
33. Acum, ce-i drept, nici înşelătorul nu prea îi lasă victimei credincioase alternativă, în legătură cu aceste „osanale”: ia numai să nu-i mulţumească, că imediat el îşi „trimite” (verbal) legiunile de făpturi imaginare „demonice” asupra lui „să-l facă una cu pământul”!
34. Sărmanii credincioşi: se feresc cu disperare de „dracu” şi cad astfel drept în braţele lui!

35. De fapt această ferire disperată de făpturile imaginare de tip „bau-bau” pe care înşelătorul „divin” le flutură prin faţa naivilor şi ignoranţilor este una din condiţiile absolut necesare ca ei să poată cădea în mâinile sale reale (doar ameninţându-i pe fraieri cu un rău imaginar ei pot fi făcuţi să accepte un altul real).


Vindecările „magice” „miraculoase”

36. Apoi „domnul” (înşelător „religios”) se oferă să vindece orice boală existentă, prin puterea sa „divină”, sau mă rog, prin puterea „magică” a personajului fantastic pe care l-a inventat, sau l-a împrumutat de la alţi autori „divini” (de literatură fantastică „spirituală”).
37. Această strategie „divină” e o metodă de înşelare care nu dă greş niciodată (în societăţile infestate de credinţă dogmatică).

38. Pentru că şarlatanul ştie că cei care oricum nu erau bolnavi, sau cei cu un sistem imunitar puternic, sau cei trataţi în acelaşi timp de doctori serioşi - adică deci cei care se vindecau oricum, indiferent dacă se supuneau sau nu „puterii” sale „magice” verbale - dacă sunt suficient de naivi vor susţine sus şi tare că fiinţele sale imaginare „divine” i-au vindecat, că practicele sale „magice” l-au adus „mântuirea” de boală.
39. Majoritatea însă nu se vor vindeca (mai ales dacă au boli grave), dar şarlatanul „divin” nu-şi face griji de asta.

40. „Magia” credinţei îl scoate „basma curată” din nou - el nu trebuie decât să le spună acestor bolnavi credincioşi (sau rudelor lor rămase în viaţă) că ei cică, nu s-au vindecat pentru că nu au avut credinţă suficientă în el sau în personajul său „supranatural” de basm.
41. Şi cu asta „a rezolvat” cu ei – cel puţin atât timp cât şarlatania aceasta a credinţei dogmatice religioase este acceptată legal în societate!
42. „Domnul” (înşelător „divin”) ştie deci că pretenţiile sale strict verbale de vindecare „magică” sunt o cheie importantă pentru succesul afacerii sale „religioase” şi de aceea nu uită să le folosească cât mai des.

43. El nu poate însă folosi acest truc al credinţei (şi al „vindecării” „prin credinţă”) în societăţile TransReligioase, pentru că ştie că astfel s-ar putea să sfârşească doar la închisoare.
44. Restul societăţilor însă, se vede treabă că îi dau mână liberă pentru afacerea sa „spirituală” – ele se pare că nu îi cer pentru aceasta decât să fie un scriitor/ povestitor bunicel de literatură fantastică spirituală.


Soluţii pentru „rezolvarea” problemelor credincioşilor

45. Acum, cum se comportă şarlatanul „divin” cu credincioşii care „îl sâcâie” prea mult?
46. Simplu:
46.1- fie „este” ocupat că „are” „sărmanul” de rezolvat „treburile întregii lumi” şi chiar ale „întregului univers” (mai ales dacă joacă personajul unui „zeu”);
46.2- fie se declară incompetent, susţinând sus şi tare că el de fapt nu este capabil să facă nimic – el doar „transmite” „poruncile divine” aşa cum îi sunt date (de capul lui) şi nimic mai mult;
46.3- sau poate folosi „magia”: le dă credincioşilor un cuvânt „magic” a cărui simplă pronunţare cică le rezolvă instantaneu orice problemă - poate să dea acest cuvânt „magic” pe faţă la toată lumea, sau în secret la doar câţiva „aleşi” (ca să le poată astfel cere mai mulţi bani acestora – nu de alta dar lucrurile date în secret cică sunt mai „valoroase spiritual”, chiar dacă nu sunt decât nişte prăpădite de cuvinte).
47. Cu tehnica asta şarlatanul „divin” împuşcă mai mulţi iepuri dintr-o lovitură: „şi-a luat proştii de pe cap”; le-a dat o „practică” care să le prăjească mintea şi una care să-i facă dependenţi de drogurile verbale/ gestuale pe care el le distribuie în „exclusivitate” pentru ei.

Incoerenţa „divină”

48. Apoi „domnul” şarlatan cu inimă de hienă „divină” încearcă să fie cât se poate de incoerent şi contradictoriu (dacă se poate chiar absurd) în poveştile „divine” pe el le creează şi le spune.
49. Asta pentru că el vrea să le ducă în confuzie şi ameţeală psihică pe victimele sale credincioase – iar înşirarea cu o moacă „serioasă” a tot felul de absurdităţi şi fantasmagorii „religioase” e o tehnică foarte eficientă în această direcţie.
50. El ştie că cu cât „doctrina” sa e mai stupidă, mai improbabilă, mai absurdă şi mai incoerentă, cu atât e mai probabil să atragă exact oamenii de care el are nevoie (neatenţii, ignoranţii, naivii, etc.) - publicul „religios” ţintă pe care şi l-a identificat la început.
***
51. Secretele şarlatanilor „divini” fiindu-ţi pe scurt descrise mai sus, ce zici tu acum cititorule: te apuci şi tu de afaceri „spirituale”?
52. Uită-te în jur şi vei vedea că religiile dogmatice sunt mine de aur pentru cei ce le iniţiază şi conduc...
53. E drept că trebuie să munceşti puţin, că trebuie să fi atent la concurenţă (să nu te scoată de pe piaţă) şi că mai trebuie să ai şi puţin noroc – dar altfel nici nu vei realiza când vei trece de la o afacere de familie, la nivelul de corporaţie religioasă dogmatică multinaţională.

54. Multe depind de carisma ta (abilitatea de a spune poveşti de adormit copii) dar şi mai multe de dispoziţia ta de a face compromisuri serioase (chiar grave) cu propria ta moralitatea, cu propria ta conştiinţă: la o adică dacă vrei ca aceasta să-ţi rămână împăcată, liniştită, jovială, beatifică atunci aceste afaceri murdare cu credinţă religioasă dogmatică nu sunt pentru tine.
55. Pe de altă parte, dacă vrei ca conştiinţa ta să se umple de nelinişti, tendinţe paranoice, iritări, angoase, tulburări mentale, atunci nu ai decât să începi să te joci de-a „zeul” şi/sau „profetul” lui...

56. În acest caz nefericit (în care ai luat-o pe drumul suferinţei psihice „zeieşti”) înainte de a porni la drum nu strică să îţi evaluezi cât mai serios abilitatea de a-ţi asuma riscuri destul de mari – anume la o adică, în societăţile transreligioase ai putea fi prins şi pedepsit pentru şarlatania ta „divină”.
57. Mai trebuie apoi să îţi evaluezi şi tupeul (nesimţirea) de a te declara orice şi de a cere oricât în schimbul doar al unor vorbe goale şi al unor poveşti „magice”.


„Talentele” scriitorilor/ povestitorilor „divini”

58. Revenind la şarlatanii „divini” „de succes” trebuie să constatăm că „talentul” lor de scriitori (scriitoare) de literatură fantastică religioasă dogmatică s-a dovedit a fi destul de important pentru reuşita afacerii lor „divine”, chiar dacă nu a fost neapărat decisiv.
59. La o adică ei s-au putut şi se pot folosi în continuare de literatura fantastică deja existentă – şi pot plagia în linişte: deţinătorii metodologiilor de înşelare „divină” pe care le plagiază nu îi vor ataca public şi nu îi vor demasca, că asta ar însemna să se demaşte şi pe ei (asta însă nu înseamnă că nu o vor face pe la spate – iar concurenţa este extrem de acerbă în acest domeniu care este destul de plin „de întreprinzători divini”!!)

60. Aşadar ei se pot folosi de tot arsenalul unei religii dogmatice deja existente, la care mai fac doar corecţii minore, dar importante pentru ei: acestea trebuie să prevadă expres că ei sunt de fapt cei care aduc singurul mesaj „adevărat”, sau că ei sunt de fapt „zeul” personaj fictiv principal al acelei religii preexistente...
61. În rest, trebuie doar să folosească ceea ce deja a fost inventat de şarlatanii „divini” care au creat şi/ sau promovează acea religie dogmatică cu largă răspândire virusală.

62. Strategia aceasta a plagiatului „divin”, de obicei implică mai puţine riscuri, mai puţină muncă şi o rată mai mare de posibil succes.
63. De aceea majoritatea şarlatanilor „divini” au folosit-o în trecut şi o folosesc şi în prezent!
***
64. Acum e evident că, cu cât ei încep să fie mai inventivi şi să se depărteze mai mult de „povestea magică” din care s-au inspirat, cu atât creşte câştigul potenţial pe care ei îl poţi obţine - prin crearea unei pieţe de monopol religios dogmatic pe care ei devin principalii jucători „divini” şi astfel nu mai trebuie să îşi împartă clienţii credincioşi cu ceilalţi şarlatani „divini” de pe piaţa „poveştii magice” de „succes” din care ei s-au inspirat.

65. Dar astfel, e la fel de evident că o să intre în coliziune directă cu interesele „divine” personale ale celorlalţi şarlatani şi astfel s-ar putea să sufere consecinţele „de rigoare”.
66. Dar dacă au noroc, sau sunt suficient de deştepţi şi de puternici încât să-şi lovească „mortal” concurenţa încă înainte ca ea să perceapă ameninţarea „divină” pe care ei o aduc asupra afacerilor ei „spirituale” s-ar putea să o biruiască pe aceasta.
67. Privind în istoria şarlataniei religioase (în istoria religiilor bazate pe credinţă dogmatică) vom vedea astfel oameni „divini”, „de succes” cu sutele şi cu miile!
68. Ei „au reuşit”, de ce nu ar reuşi şi alţii, care ar pune în practică şarlatania specifică credinţei dogmatice pe care „înaintaşii” lor „spirituali” au folosit-o?
***
69. Există apoi evident şi varianta ca şarlatanii „divini” să inventezi o poveste total nouă, de obicei pusă la curent cu toate descoperirile şi preocupările la zii ale comunităţii în care trăiesc, croită însă pe tiparul general al mecanismului de înşelare specific credinţei (ei trebuie doar să schimbe nişte nume, locuri şi acţiuni „magice”, cu altele).

„Afacerea” cu povestea „magică”

70. Câteva condiţii minime de început ale unei afacerii religioase dogmatice pe care trebuie să le îndeplinească un individ cu tendinţe şarlatanice „divine” sunt aşadar:
70.1- studiul puţin mai serios al poveştilor „magice” („supranaturale”/ „divine”/ „spirituale”...) şi a metodelor „magice” de „mântuire” (a se citi înşelare) folosite de alţi afacerişti „divini” – pentru a putea astfel să se inspire din ele şi pentru a putea astfel înţelege cât mai bine cum funcţionează mecanismul de fraierire prin credinţă şi pentru a vedea (a se convinge) că este posibil - că există suficienţi naivi şi ignoranţi care să fie dispuşi să-i devină clienţi „spirituali”;
70.2- apoi în ce priveşte eventuala plagiere a acestor surse de inspiraţie „divină” trebuie să înţeleagă că poate să o facă în voie – că „adepţilor” săi viitori nu le va păsa dacă el a inventat în întregime povestea „magică” sau doar s-a inspirat (sau de ce nu chiar copiat) din altă parte.
71. Pentru ei contează doar să le spună poveşti „magice” şi să fie aplicate asupra lor tehnicile de control mental religios, dovedite a fi eficiente de fiecare dată!
72. Dacă cumva va apare vreo unul mai răsărit (care a mai citit şi altceva în afară de povestea „magică” pe care el o promovează) care ar putea să remarce o similitudine a ei cu alte poveşti „magice” (de adormit copii) şarlatanul „divin” ştie că poate rezolva această nedumerire a lui amăgindu-l pe „răsărit” prin a-i spune că poveştile „divine” în cauză seamănă fie pentru că ar avea o sursă secretă comună „divină”, din care s-au inspirat amândouă - fie prin a-i spune că cel care are o poveste similară, dar totuşi puţin diferită, a fost „trimis în timp” de „cel rău” pentru a crea acea poveste asemănătoare pentru ca să-i inducă pe ei în eroare... - sau orice altă scuză halucinantă care i-ar mai trece prin cap (doar e liber să improvizeze!).
***
73. Şarlatanul „divin” ştie însă să fie atent la trei momente dramatice foarte importante (pentru reuşita afacerii sale „spirituale”) ale poveşti „divine” pe care el o inventează:


Capcana „căutării divine” imitative

74. Mai întâi e atent la nararea „frumoasă” a momentul „căutării sale divine” - partea de dinainte de primirea „revelaţiei” (de dinainte de a-i veni ideea afacerii religioase) care chiar dacă în realitate a fost un moment la fel de obişnuit ca oricare altul, în povestea „magică” trebuie să fie un moment precedat de mari frământări interioare, de „suferinţe sufleteşti”, de căutări ale „adevărului”, care toate vor trebui să culmineze într-un punct de maximă tensiune dramatică în care el cică ar fi luat decizia să ajungă la „adevăr”, indiferent de consecinţe!
75. Această tensiune dramatică este creată pentru a produce în viitorii clienţi credincioşi o identificare involuntară (subliminală, subconştientă) cu şarlatanul „personaj de basm”, prin acţiunea pe care ei o fac atunci când îl ascultă (acţiune pe care dacă nu ar fi făcut-o nu ar fi ajuns în plasa lui) şi astfel evident creându-se în ei o predispunere „spre găsire” a acelor „adevăruri” pe care le spune că le-a găsit înşelătorul „divin”.
***
76. O alternativă pe care înşelătorul „divin” o poate considera în acest sens este şi următoarea: s-a retras într-un loc pustiu şi izolat (în care nu a mai fost nimeni altcineva) pentru o perioadă de timp (câteva ore, zile, anii – partea cu anii e mai dramatică, dar şi partea cu câteva ore poate fi la fel de dramatică dacă este descrisă „cu patimă”)...
77. Şarlatanul nu îşi face probleme pentru că în realitate el nu a trecut prin acest proces, exact aşa cum îl povesteşte – pe cei ce îl ascultă, se gândeşte el, oricum, nu-i interesează adevărul, ci ca povestea „magică” să fie cât mai fantastică cu putinţă.

78. De aceea înşelătorul „divin” va introduce mereu în scenă animale „magice” şi fiinţe „magice” („zei”, „îngeri”, „super-oameni”, etc.).
79. Credatorul va menţiona deasemenea în mod obligatoriu că, înainte de fictiva intrare în scenă a fiinţelor sau stărilor de basm, el, cică, ar fi făcut/ parcurs cel puţin o parte din tehnicile de tâmpire mentală, de condiţionare şi de control metal (chestii legate de tot felul de metode de „rugăciune”, meditaţie pe „sunet şi lumină”, „concentrare”, recitare a unor cuvinte „magice”, cântare „devoţională” de „imnuri”, efectuarea unor ritualuri specifice, etc. – toate cu proprietăţi pretins „magice”) prin care el vrea să-i determine să treacă şi pe naivii care îl ascultă.
80. Acest aspect este foarte important: dacă nu trec prin metodele lui de control mental nu vor putea să ajungă să-i devină sclavi psihici (oricum o bună parte dintre ascultătorii poveştii „supranaturale” vor „scăpa” pentru că sunt imuni psihic (din diferite motive) la metodele specifice de manipulare „religioasă” pe care înşelătorul respectiv le foloseşte).

Mandatul „ceresc” al lui „făt frumos”

81. El va spune apoi că entitatea „magică”/ „divină”, cu care va pretinde că s-a întâlnit astfel, „i-a dat” lui putere „divină”, sau „mesaje divine”, legi „noi” etc. - cu alte cuvinte acest personaj de poveste „îl investeşte” pe şarlatan să îl reprezinte „oficial” „în lume” (ar fi şi greu să îl „reprezinte” altcineva „mai bine” decât el, având în vedere că el nu e decât creaţia perfidă a minţii lui) şi „să fie” „purtătorul lui de cuvânt” („vocea” lui, „vorba” lui, „cuvântul” lui, etc. - „încarnat”, „manifest”, „revelat”, etc.) pentru cei ce vor să „beneficieze” (verbal/ imaginar) de „puterile” lui de basm.

82. Deci şarlatanul „divin” va spune că el e singurul care are acces la „personajul „divin” creat de el (şi aici nici nu va minţii pentru că acest personaj e doar un personaj „divin” imaginar, care există doar în capul său şi astfel, la care, în mod evident doar el are astfel acces) şi singurul care îi cunoaşte adevărata lui voinţă (pentru simplu fapt evident, că el fiind creatorul acestui personaj „divin”, e şi singurul care „ştie” ce acţiuni şi hotărâri „de poveste” va lua şi va face el!).

83. Până aici este o banalitate toată excrocheria aceasta a „întâlnirii divine”: oricine, cu puţin tupeu şi suficientă imaginaţie literară „religioasă” o poate face!

Mărturiile „spirituale”

84. Dar escrocul „divin” va încerca apoi să-i facă pe ascultătorii săi naivi să creadă că el nu a fost singur atunci când a realizat „contactul divin” sau momentul de „transfigurare divină” - că faţă de acest eveniment „cosmic” au existat chiar şi „martori”!
85. Pentru aceasta, fie mai inventează nişte personaje imaginare (literare) umane (indivizi sau „mulţimi” - care dacă tot sunt imaginare pot să fie cât „mai mari” – sute, mii, etc.) care chipurile ar fi fost acolo (şi care în mod convenabil acum sunt plecate pe cine ştie unde sau sunt „moarte”) şi care înainte să „plece” „au dat” în scris „mărturia” lor (sau „au mărturisit-o” altora care au scris-o, sau doar au „mărturisit-o” mai departe...),
85.1 fie se foloseşte de nişte oameni reali care au trăit prin preajma lui şi care chipurile ar fi fost martori la respectivul „eveniment divin”, dar care în mod convenabil între timp au murit;
85.2 fie dacă vrea să mai implice şi pe alţii în întreprinderea sa „divină” îşi găseşte nişte complici (de preferat prieteni foarte apropiaţi sau rude de grad apropiat – care e mai puţin probabil să îl denunţe ulterior ca înşelător) care să pretindă că faptele imaginare „divine” pe care el le narează şi care îl au ca şi personaj principal, au fost percepute şi de ei în calitate de „martori”.

86. Tehnica „martorilor” imaginari, respectiv morţi, sau a „martorilor” complici o foloseşte şi pentru a „proba” vindecările „miraculoase” sau alte „minuni” pe care el „le face” pentru întărirea „credinţei”.
87. Escrocul „divin” nu-şi face probleme prea mari că ulterior „martorii” complici ar putea să recunoască înşelăciunea la care au participat: el se va „apăra” în mod „tradiţional divin” spunând că între timp aceşti „martori” au fost „corupţi” de „cel rău” (de personajul imaginar negativ – cu rol de „bau bau” din povestea lui „divină”) să spună „minciuni” despre el.
88. Acest personaj imaginar de tip „bau bau” este foarte important pentru reuşita oricărei înşelătorii „divine”, aşa că nici un escroc „spiritual”, care ştie ce face, nu va uita să-i sublinieze importanţa dramatică pe care el „o are” în povestea sa „supranaturală”.
***
89. Apoi partea cu revelaţia exclusivistă, prin care se pretinde de către escrocul „divin”, că doar lui i s-a „revelat” „divinul” şi că doar el este „canalul oficial” de scurgere a „adevărului spiritual” este foarte importantă în cadrul schemelor de înşelăciune „divină” bazate pe credinţă (dogmatică), pentru că ea ajută la „justificarea divină” a instituirii ulterioare a unui monopol „divin” şi a unei tiranii „divine”.
90. Şarlatanul venit cu „mandat de sus” nu va uita deci să zbiere cât mai tare că el este singurul purtător de cuvânt oficial al singurei entităţi supranaturale din univers, trimis în lume cu singurul „mesaj adevărat”, de când s-a întemeiat lumea şi până la sfârşitul ei!

91. Ridicarea unei asemenea pretenţii „divine” e destul de importantă pentru a nu-şi pierde clienţii: imaginaţi-vă un astfel de „vânzător divin” care ar spune că marfa pe care el o vinde se mai poate obţine la aceeaşi calitate şi din alte părţi şi încă în multe din ele chiar la un preţ mai mic (poate chiar gratis): ar da „faliment” din start!

92. De aceea, indiferent de adevăr, toţi „reprezentanţii de vânzări” ai vreo unei corporaţii „spirituale” a unui „zeu” sau altuia, vor susţine direct sau indirect că ei au cea mai bună marfă „spirituală” de pe „piaţă” (de fapt chiar singura marfă „bună”) precum şi pe cea mai „ieftină” – mai ales dacă în zona de piaţă spirituală în care acţionează, nu sunt active Agenţiile de Protecţie ale Consumatorului Religios1 care să-i împiedece să facă astfel de afirmaţii, dacă ele nu sunt adevărate.


Ameninţările cu „bau-baul”

93. Mai este o parte a poveştii „magice” (a credinţei), destul de importantă, care e de obicei inserată mai spre sfârşitul ei: partea cu ameninţările „divine” - partea în care şarlatanul „făt frumos din poveste” (acum transformat „magic” în „zmeu”) se apucă să ameninţe cu tot felul de pedepse groaznice pe toţi cei care îi ameninţă afacerea sa „spirituală” (o critică, încearcă să o demaşte, încearcă să scape din sclavia mentală la care îi supune, etc.) - ameninţări „spirituale” cu tot felul de „chinuri veşnice”, de „iaduri veşnice”, de torturi ale „celui rău” şi de tot felul de persecuţii ale „bau-baului”, etc.

94. Pe aceşti critici, înşelătorul „divin” nu se „deranjează” să îi combată raţional şi nici să intre în dialog cu ei – pentru interesele lui „divine” (urmărite într-un spaţiu social infectat cu mitul credinţei), e suficient să îi „demonizeze” şi să îi „blesteme”, să îi ameninţe şi să îi şantajeze „spiritual” (cu tot felul de pedepse sau recompense imaginare, sau dacă nu merge chiar fizice - dacă îi stau în putere).
95. Şi se vede treaba că e foarte important pentru intreprinderea lui şarlatanică ca ameninţările să fie pe cât posibil dintre cele mai groaznice pe care şi le poate imagina mintea lui vicleană şi ca ele să fie descrise literar cât mai în amănunţime.

96. E drept că pentru aceasta trebuie ca el să fie afectat cel puţin de uşoare tendinţe de psihopat şi de criminal, dar el le are deja pe acestea dacă a fost dispus să intre pe piaţa spirituală a credinţelor dogmatice, pe câmpul de luptă al „zeilor”!
97. Cu aceste ameninţări „spirituale” şarlatanul „ceresc” urmăreşte să provoace frică şi teroare psihică în victimele sale credincioase – pentru că, să nu uităm: credinţa dogmatică şi frica nu pot exista una fără cealaltă.
98. De aceea doar pentru naivii şi ignoranţii care urmează să devină (sau sunt) sclavi credincioşi „frica de „domul/ tovarăşul zeu” e începutul înţelepciunii”.

Promisiunile deşarte „divine”

99. Şi să nu uităm domnilor, de promisiunile deşarte pe care toţi investitorii „divini” le fac negreşit - în acest sens ei se simt liberi (pentru că în societăţile actuale chiar sunt liberi) să promită oricui orice le trece prin cap, fără a aduce nici cea mai mică dovadă serioasă pentru a garanta împlinirea acestor promisiuni.
100. Cu adevărat ei nici nu trebuie să fie zgârciţi în acest sens deoarece vorbe deşarte, pe care şi ei să le poată rosti, sunt deocamdată destul de multe în limbajul uman.
101. Ei pot deocamdată să promită ce vor ei oricui suficient de naiv încât să cadă în plasa promisiunilor deşarte ale credinţei (dogmatice religioase)!

102. Şi dacă o parte minusculă, din toate aceste promisiuni deşarte se va realiza din întâmplare (evident din alte cauze decât „acţiunea divină”) şarlatanii „spirituali” vor căuta imediat să ia creditul pentru „realizarea” ei.
103. Dacă însă nu se vor realiza (şi acesta este cazul majorităţii covârşitoare (99,9999 la sută) a acestor promisiuni „divine”) şarlatanii vor spune că, „credinţa” naivilor nu a fost suficient de „puternică” şi de aceia ei, sau cel pe care „îl reprezintă”, s-au „răzgândit” şi au amânat pe mai încolo (pe la „Sfântu Aşteaptă”) împlinirea respectivelor promisiuni „divine”.
104. Şi astfel aceşti şarlatani, sub acoperirea acestui mit al credinţei, „amână” realizarea promisiunilor lor „divine” zeci, sute şi mii de ani (şi de ce nu chiar sute de mii şi miliarde de ani)!
105. Şi culmea e că ameţiţi de credinţă fraierii credincioşi nu se prind că sunt duşi de nas cu promisiuni deşarte!
106. Aici se poate face şi o corelaţie statistică: cu cât o promisiune e mai „divină” cu atât e mai puţin probabil să se împlinească vreodată.

107. Ce să mai vorbim apoi de ce se promite naivilor că „se va face” pentru ei după moarte.
108. Şi aici chiar că se poate promite orice: „paradisuri” în care curge lapte şi miere, „fericire veşnică”, „nemurire”, „reîncarnări în case de regi”, puteri „supranaturale”, etc. - mai ales că fraierul credincios nu se poate „bucura” de ele, în primul rând pentru că el moare între timp (dar mă rog, el încă nu s-a prins de această parte a şmecheriei „divine”).

109. Recapitulând: oricine este suficient de perfid încât să respecte mersul general „al afacerii divine”, mai sus precizat poate să păşească pe urmele „iluştrilor” săi înaintaşi: toţi marii sau mai micii întemeietori de religii bazate pe credinţă dogmatică – cu alte cuvinte pe urmele celor mai mari „experţi” în arta înşelăciunii „divine” care au existat până acum!
110. Iar societatea care a acceptat şi acceptă şarlatania lor „divină” nu face decât să-şi merite nenorocirea care astfel a lăsat-o şi o lasă să se abată asupra ei!
***
111. Cât însă despre voi şarlatanilor „divini” a venit iată vremea să începeţi să tremuraţi: faptele voastre criminale vor fi date în curând în vileag şi veţi fi judecaţi şi veţi fi pedepsiţi amar în „mijlocul cetăţii”, chiar de către cei pe care până acum i-aţi dus de nas cu şmecheriile voastre „divine”!
112. Această activitate de şarlatan „divin” nu este deci una recomandată unui individ care vrea să aibă conştiinţa liniştită, unuia care iubeşte pacea şi liniştea, unuia care caută cu adevărat fericirea sa.
113. Şarlatanii „divini” care se dedau acestor strategii de înşelăciune specifice credinţei (dogmatice) nu vor fi fericiţi şi mulţumiţi în viaţa lor.
114. Vor fi bogaţi, dar vor fi plini de spaime, de comportamente paranoice, de coşmaruri, de nelinişti.
115. Şi acestea vin asupra lor pe bună dreptate deoarece oricând şarlatania lor ar putea fi dată în vileag.
116. Ce să mai povestim că ar putea fi detronaţi de concurenţa lor şarlatanică, de alte grupuri „mafiote spirituale” cu care se află în conflict natural pe teritoriile în care domeniul religios este lăsat în grija nimănui (a fiinţelor „divine” imaginare şi a şarlatanilor/ nebunilor care le creează şi promovează în societate).
***
117. Oamenii sănătoşi la cap care vor să trăiască fericiţi şi în pace trebuie să conştientizeze astfel că sunt două tipuri de scriitori de literatură fantastică religioasă:
- cei care recunosc deschis că literatura lor este doar rodul imaginaţiei lor prolifice;
- şi cei care nu vor să recunoască acest lucru!
118. Cei din urmă se numesc „profeţi”, „avatari”, „zei”, „oameni-zei”, etc. şi au adus asupra speciei umane cele mai mari nenorociri cu care aceasta s-a confruntat de la începuturile ei civilizaţionale.


Metode de autoînşelare „spirituală”

119. Cei care nu recunosc, fie o fac pentru că mint, fie pentru că se mint pe ei înşişi!
120. Astfel există şarlatani religioşi care vor să fie cât de cât „liniştiţi” în legătură cu acţiunile lor criminale „spirituale”.
121. Dacă şi tu te numeri printre ei iată câteva din metodele prin care te poţi păcălii uşor chiar şi tu că ceea ce doar îţi imaginezi e „în fapt” real:

Metoda “Vorbirii cu Piticii”
122. Mai întâi, dacă tu crezi în existenţa unei entităţi supranaturale, începe să vorbeşti mental sau cu voce tare cu „ea/ el” şi explică-i povestea revelatorie nouă pe care tu ai inventat-o precum şi ce vrei să faci cu ea.
123. Insistă pe minusculele efecte pozitive pe care ea le-ar putea eventual avea asupra celor care urmează să-ţi devină credincioşi şi ignoră pe cât posibilul efectele negative enorme care se vor abate astfel asupra lor!
124. Insistă şi iarăşi insistă cu partea „pozitivă” - vei vede astfel că până la urmă „entitatea supranaturală” din capul tău, cu care vorbeşti singur, va fi de acord (cel puţin „în principiu”) cu orice vei vrea tu să fie de acord.
125. Dacă „entitatea” ezită, insistă iarăşi şi iarăşi asupra efectelor pozitive pe care „ea” le-ar avea de câştigat de pe urma iniţiativei tale „divine”.
126. Vei vedea astfel că până la urmă „entitatea” „divină” în care crezi, indiferent de ce nume şi formă „are” în mintea ta (a se citi imaginaţia ta) şi indiferent de cum arată şi cu ce se „ocupă” se va da pe brazdă şi „va fi” de acord cu tine în cele din urmă.
127. Trucul acesta psihic de păcălire mentală poţi să-l aplici şi clienţilor-adepţi ai tăi – mulţi dintre concurenţii tăi „divini” o fac deja de multă vreme.

Metoda “Unirii Piticilor”
128. Astfel de exemplu le spui acestor naivi şi ignoranţi, acestor dornici de autoînşelare să studieze cu „atenţie” (dar pe cât posibil superficial şi în grabă) materialele informative (de propagandă religioasă) făcute despre intreprinderea ta „divină” în care se explică superficial modul ei prezumtiv de funcţionare, precum şi despre conducătorii ei imaginari şi reali... etc. şi apoi le spui să se retragă undeva singuri şi să mediteze, să se roage şi să-şi întrebe „entitatea” în care ei cred („piticul” din capul lor) dacă este bine sau nu să se întovărăşească cu tine, dacă e de acord ca ei să intre în sclavie pe domeniul tău religios.
129. De aici încolo se pot întâmpla doar două lucruri: o parte din cei îndemnaţi la autopăcăleală sunt mai raţionali şi mai atenţi şi astfel reperează din timp încercările tale de manipulare precum şi absurdităţile şi contradicţiile stupide pe care le implică în mod necesar povestea ta „magică” şi astfel nu se vor ruga la „piticii” lor (că nu au) şi prin urmare vor alege să nu se alăture invitaţiei tale „divine”.
130. O altă parte însă, cei mai naivi, cei care vor cerceta superficial (doar pe baza unor „broşuri scurte de propagandă”) propunerea ta, vor căuta să vadă aspectele pozitive (oricare ar fi ele – imaginare sau reale) ale invitaţiei tale „divine” şi rugându-se astfel la „piticii” din capul lor aceştia le vor „răspunde” pozitiv!
131. Aceşti naivi pică astfel lejer în plasa ta – ei vor primi „ok”, chiar de la „entitatea” lor „supranaturală” (de la „piticul” imaginar din capul lor) şi vor crede astfel că această „entitate” este tot una cu „piticul” imaginar „divin” din capul tău.
132. Astfel vă puteţi unii „piticii” „divini” iar apoi tu poţi juca rolul de „stăpân divin”, respectiv de „mesager divin”, iar el de sclav, slujitor şi receptacol oficial al mesajului „divin” care vă bântuie la amândoi imaginaţia!
133. Iată deci şarlatanule „divin” dornic de auto-înşelare: poţi folosi cu încredere acest truc psihologic - merge de fiecare dată!

Metoda “Întâlnirii sufleteşti (a se citi onirice) cu Zeul/Zmeul”
134. Sau ce, te pomeneşti că nu te mulţumeşte acest truc de autoînşelare voită?
135. Bine, nici o problemă!
136. Stai te rog liniştit că mai sunt câteva astfel de trucuri „spirituale” pe care le poţi folosi ca să te minţi singur pe teme „divine”.
137. De exemplu mai întâi trebuie să începi să fii atent la ceea ce visezi şi să îţi notezi visele pe care le ai.
138. Apoi eşti atent la detaliile poveştii pe care ai inventat-o – ţi le repeţi mereu şi mereu şi apoi trebuie să începi să-ţi doreşti foarte mult să le visezi: să visezi de exemplu o întâlnire „faţă în faţă” cu „entitatea” care urmează să fie personajul central a povestirii tale „spirituale”.
139. Ajută foarte mult în această tehnică de autopăcălire (păcălire) dacă te concentrezi asupra acestei dorinţe cel puţin 30 de minute înainte de a adormi (prin repetare continuă a unor „formule de chemare” la „întâlnire” a „entităţii” - mascate sub forma unor „rugăciuni”, „mantralizări”, etc.).
140. Îţi garantez că în maxim două, trei săptămâni de astfel de practică vei avea şi „întâlnirea” dorită - indiferent cu cine vrei să te întâlneşti: vii sau morţi, „îngeri” sau „demoni”, „zei” sau „supra oameni”, sau alte fiinţe fantastice: zâne, zmei, dragoni, inorogi (roz sau de altă culoare), etc.
141. Indiferent pe cine vrei să „întâlneşti” în vis se rezolvă!
142. Trebuie doar să-ţi doreşti foarte mult...!
143. Poţi aplica acest truc al păcălirii prin vise (sau stări similare lor: gen trezire în vis; „dedublare astrală”, stări „de meditaţie”, hipnoză, intoxicare cu substanţe halucinogene, etc.) şi asupra adepţilor tăi şi astfel vă puteţi amăgii în comun cu „viziunea” unor „pitici” „divini” similari!

Metoda “Călătoriei la cer”
144. Dacă vrei o întâlnire şi mai „reală” decât cea a visului trebuie să procedezi astfel: ţine într-o perioadă un post prelungit, însoţit de activităţi intense de muncă şi concentrare pe aspectele pe care vrei să le „experimentezi”.
145. Apoi, înainte să adormi seara, ia o postură de meditaţie şi fi hotărât să nu adormi până nu vei fi „răpit” (până nu te vei „desprinde de trup”) în „duh” şi dus să întâlneşti „piticul” „divin” cu care vrei să stai de vorbă neapărat, în mod „real”!
146. În timp ce te concentrezi îţi repeţi ce vrei să vezi şi ce vrei să auzi în cursul „răpirii” şi îl chemi cu o formulă repetitivă, monotonă pe „piticul” care să vină să te „desprindă de trup”.

147. După o vreme vei intra spontan în „starea alfa” şi vei începe să visezi, iar în visul pe care îl vei avea, vei visa (vei simţi ca şi cum ar fi real) că te „desprinzi de trup” şi că eşti „răpit la cer” şi dus în „templul” „piticului divin”, că povesteşti cu „el” şi că te întorci cu mesajul „divin” pe care „el” ţi-l „încredinţează”!
148. Viziunea aceasta (din vis) va fi foarte „reală” (la fel de reală ca orice alt vis): ea va avea „avantajul” că va apare imediat înainte de somn şi că „în plus” te vei trezii la sfârşitul ei (că vei trece direct din veghe în stare de vis „divin” şi înapoi în veghe).
149. Trucul acesta te ajută deci dacă vrei „întâlniri divine”, cu „zei”, „extratereştrii” sau cu „supraoameni”, sau cu oricine altcineva îţi poţi imagina că te poţi întâlnii.

150. De asemenea astfel poţi „călătorii” pe „alte planete”, în „rai”, în „iad”, în „cer”, sau pe oriunde altundeva îţi poţi imagina că poţi merge (din trecut, prezent sau viitor!).
151. Gândeşte-te foarte mult la cum ar putea să fie, citeşte cât mai mult despre ce „au văzut” alţii în viselor lor „revelatorii” - în ceea ce priveşte aspectele pe care şi tu vrei să le „vizitezi”; urmează etapele de pregătire şi execuţie prezentate mai sus (sau alte tehnici similare lor) şi succesul autoînşelării tale „divine”, prin metoda visului „divin” „real”, este garantat!

152. E deci destul de simplu: e foarte probabil că nu o să reuşeşti de prima oara când vei încerca, ci doar după o bună perioadă de încercări nereuşite; dar de: dacă vrei să te autopăcăleşti în mod cât mai convingător, aceasta este una din metodele cele mai bune!
153. Oricum nu trebuie să te chinui să ai prea multe astfel de viziuni de tip „răpiri în duh” („dedublări”, „desprinderi de trup”, „călătorii la cer” – pe scurt vise cu teme religioase arhaice) - vreo 2 - 3 ajung şi pentru tine şi pentru adepţii tăi.
154. Unde mai pui că, dacă devin prea dese, s-ar putea să te prinzi de figura consistenţei de vis (total subiective şi imaginare) a conţinutului viziunilor tale „divine” şi astfel să ai îndoieli asupra lor - iar tu trebuie să eviţi pe cât posibil acest caz, nu?

155. Cât despre fraţii noştri bolnavi mental (cu tot felul de dereglări ale funcţionării normale a creierului) sau cei care consumă (pe cont propriu sau sub „supravegherea” unui „maestru” în arta drogării „spirituale”) tot felul de substanţe halucinogene (ciuperci, frunze, rădăcini, etc.) care astfel au în mod curent tot felul de halucinaţii şi năluciri „divine” sau de altă natură - ei se pot autopăcălii in mod „natural” (fără să se streseze prea mult).


Recuperarea investiţiei „spirituale” şi profitul „divin”

156. Acum câteva cuvinte despre modalităţile de recuperare a investiţiei „spirituale” şi de obţinere de venituri şi profit „divin” de pe urma ei.
157. Cea mai subtilă modalitate folosită de şarlatanii „divini” în acest sens este aceea de a „sugera” donaţii şi daruri care să le fie făcute, ca plată pentru „oboseala” lor de a „aduce” revelaţia „adevărată” din capul lor în lume.
158. Apoi se folosesc taxele pretinse direct sau doar sugerate subtil (sub forma unor „daruri tradiţionale”) percepute pentru vreo „iniţiere” sau recepţie „secretă”, respectiv „privată” care le este acordată de credator cred-oiţelor.

159. Aceste consultări particulare făcute în vederea de exemplu a primirii unor „lămuriri” suplimentare privind detaliile poveştii „divine/ magice” e şi normal să fie taxate consistent deoarece îi ocupă autorului lor (sau moştenitorilor drepturilor de copyright „spiritual” ai „operei” lui de ficţiune religioasă) destul de mult din timpul său (lor) şi timpul înseamnă bani, nu?
160. Apoi să nu uităm de taxele directe de membru într-o mulţime, luate pentru că li se permite credincioşilor să fie membrii ai clubului tematic axat pe povestea fantastică a scriitorului-investitor „divin”.
161. Acestora li se poate cere astfel o taxă de club „divin” fixă sau variabilă în funcţie de mărimea averii lor - de exemplu 10 la sută din venitul lor.

162. Dacă investitorul şarlatan „divin” este mai lacom poate să le ceară chiar mai mult – de exemplu între 20-50 la sută din averea lor sau de ce nu toată averea lor!
163. Oricum dacă cei jefuiţi astfel în mod „divin”, sunt suficient de naivi încât să creadă în poveşti pentru copii, ei dovedesc astfel că nu prea sunt potriviţi să aibă şi să gestioneze o avere. Sau nu?
164. De exemplu povestitorul şarlatan/ nebun „divin” îi poate aduna pe aceşti fani ai poveştii lui fantastice/ „magice” în ceva comunitate „spirituală” la care să-şi doneze astfel întreaga lor avere şi asupra cărora el să aibă controlul absolut - credincioşii devenind astfel doar simplii sclavi pe „plantaţia” lui „comunitară”.
165. La urma urmei potrivit poveştii lui „divine” ei trebuie să se lepede de tot ce este „material” ca să devină mai „uşori” şi să se poată astfel „înălţa” la rangul de sclavi „divini” lipsiţi de minte proprie.


166. Alte surse de venit „divin”:
166.1- vânzarea la preţuri consistente a unor simple poze/ desene/ picturi care înfăţişează chipul şarlatanului „divin”, sau desene ale „piticului divin” din capul lui (făcute după descrierea posesorului lui);
166.2- vânzarea a numeroase cărţi ce cuprind povestea fantastică/ magică; a unor cărţi şi reviste care o detaliază şi/ sau fabulează pe marginea ei, fiind de obicei lansată sugestia sau chiar porunca „divină” către credincioşi de a cumpăra fiecare câteva zeci de astfel de cărţi/ reviste ca să dea şi la alţii - ca astfel să se transmită „mesajul” „divin” mai departe „în toată lumea”: cu cât mai mulţi „fani” ai poveştii fantastice respective, cu atât mai mulţi bani pentru autorii şi „distribuitorii” ei!
166.2.1 Principiul acesta funcţionează pentru scriitorii de literatură fantastică/ „magică”/ religioasă care o recunosc pe aceasta ca fiind doar produsul imaginaţiei lor prolifice (şi care sunt şi puternic promovaţi ca strategie de marketing).
166.2.2 Va funcţiona deci şi pentru şarlatanii „divini” care nu vor să recunoască că scriu literatură fantastică (deşi este evident acest lucru).
166.3- organizarea de „centre” de „meditaţie/ rugăciune spirituală”, respectiv bazate pe „practicarea” unor altor „metode de magie practică” - axate pe tematica fantastică pe care şarlatanul/ escroaca „divin/ ă” o promovează;
166.4- organizarea de acţiuni turistice „spirituale” („pelerinaje”) prin tot felul de locuri „încărcate spiritual” de prezenţa „piticului divin supranatural” sau a „sfinţilor” lui - este iarăşi o sursă consistent de profit „spiritual”;
166.5- etc.
***
167. Poate te gândeşti acum cititorule, ce fac cu atâţia bani aceşti şarlatani „spirituali”?
168. Păi fac evident lucruri „spirituale”: îşi cumpără castele, terenuri fără număr, aur cât vor, opere de artă, îşi deschid bănci şi societăţi comerciale, fabrici şi exploataţii agricole, poartă războaie, îşi extind imperiile „materiale”, etc.
169. Mai toţi întreprinzătorii „divini” se diversifică după ce afacerea „divină” cu care s-au lansat ia amploare...
***
170. Până unde va duce deci domnul/ tovarăşul şarlatan „spiritual” înşelătoria sa „divină”?
171. Pai în societăţile care nu se protejează de şmecheriile credinţei dogmatice el o poate duce până la moarte (poate profita nestingherit de pe urma ei toată viaţa lui!).
172. În schimb, în societăţile Infinomiene care sunt pregătite pentru a repera din timp orice şmecherie „divină” nu o poate duce prea departe, fără să scape nepedepsit!
173. De aceea, în acestea e preferabil nici să nu încerce această scamatorie „divină” (dacă ţine la binele său).


Afacerile spirituale corecte şi cele necinstite

174. Vă puteţi întreba acum: oare se poate face o afacere „spirituală” axată pe anumite produse şi servicii specifice (ritualuri, ceremonii, organizarea şi coordonarea de activităţi comunitare, vânzarea de cărţi şi reviste cu tematică „spirituală” şi culturală, etc.) fără a fi un înşelător şi un şarlatan „divin”?
175. Cu siguranţă se poate!
176. Un astfel de model de „afacere spirituală” care evită însă înşelătoria „divină”, satisfăcând în mod real nevoile „spirituale” ale clienţilor săi este şi Mişcarea TransReligioasă.

177. Aceasta promovează ceea ce este real (ştiinţific probat şi demonstrat) ca ceea ce este real şi ceea ce este fantastic ca ceea ce este fantastic fără să le confunde pe cele două şi astfel fără să-şi înşele clienţii (de multe ori chiar împotriva dorinţei lor inconştiente de a fi înşelaţi).
178. Religiile bazate pe credinţă dogmatică sunt afaceri necinstite pentru că prezintă fantasticul ca real şi astfel induc în eroare clienţii lor pentru a-i putea apoi exploata la maxim.
179. Putem vorbi deci evident de afaceri spirituale legitime, corecte, cinstite, bazate pe schimburi reale şi proporţionale/ echitabile de bunuri şi servicii şi de afaceri spirituale bazate pe înşelătorie spirituală/ religioasă – axate pe „schimburi” fictive/ imaginare şi în plus total neproporţionale/ neechitabile.

180. De exemplu li se vând celor fraieriţi prin credinţă (dogmatică) promisiuni „spirituale” deşarte (imaginare), în „schimbul” „echitabil” al cedării întregului control asupra vieţii lor reale/ materiale către şarlatanul vânzător devenit astfel din povestitor de poveşti fantastice, nici mai mult nici mai puţin, decât stăpân de sclavi.
181. Vorbim astfel de societăţi comerciale religioase axate pe schimburi reale, conştiente şi proporţionale şi de mafii religioase bazate pe înşelăciune, violenţă, şantaj, ameninţări, teroare, exploatare, tiranie, sclavie (toate „spirituale”), etc.
182. Predominanţa acestor mafii religioase în anumite zone ale societăţii umane actuale e aşa de mare încât cuvântul „spiritual” nu mai are în mod real (nu de propagandă) în aceste societăţi decât conotaţiile negative înşirate mai sus.

183. Tentaţia criminalilor de a face astfel de mafii religioase bazate pe credinţă dogmatică (pe supunere oarbă obţinută prin înşelăciune, manipulare, şantaj, ameninţare, violenţă, crimă) este foarte mare deoarece astfel de „afaceri” sunt create din nimic: este suficientă doar puţină imaginaţie - pentru că ele presupun „vânzarea” şi „comercializarea” unor produse şi servicii a căror existenţă reală este prezentă doar în imaginaţia mafioţilor „divini” cu pretenţii „profetice” absolutiste.
184. Aceste mafii religioase dogmatice comercializează produse imaginare pe bani şi trupuri de sclavi reale.
185. Acesta este visul oricărui şarlatan: să nu dea nimic (real) şi să ia totul (tot în mod real)!


„Dragi credincioşi aruncaţi-vă mintea la gunoi!”

186. Aceste înşelătorii halucinante ale religiilor dogmatice se bazează pe tehnici de control metal străvechi: una dintre ele este începerea procesului de înşelare prin expunerea unor adevăruri cât de cât evidente pentru câştigarea încrederii naivului care urmează să le cadă în plasă; urmată apoi încet, încet de minciuni (şi fabulaţii) care mai din care mai gogonate (adevărate exerciţii de imaginaţie absurdă), mai contradictorii şi mai confuze, transmise anume pentru a provoca confuzarea şi ameţirea mentală a viitoarelor victime ale credinţei.

187. Odată aduşi în această stare crescută de sugestibilitate urmează apoi procesul de umplere a minţii lor cu comenzi de supunere necondiţionată faţă de şarlatanul „profet”/ „zeu” (mascate sub forma unor „lecturi”, „recitări”, „cântece”, „rugăciuni” „meditaţii”, „mantralizări”, etc.).
188. După ce sunt astfel condiţionaţi mental (pentru o perioadă lungă de timp) pentru a manifesta o supunere oarbă/ dogmatică faţă de şarlatanul „divin” acesta poate apoi să le spună orice absurditate şi aberaţie (etică, socială, metafizică, biologică, etc.) care îi trece prin cap, iar ei o vor lua „de bună”.

189. Mintea lor în acest stadiu al evoluţiei bolii credinţei a devenit „prăjită” aproape în totalitate (din punct de vedere al capacităţilor ei cognitive, emoţionale, volitive, intuitive, etc.) şi chiar dacă îşi vor mai revenii vreodată după o astfel de lovitură (mental-emoţională) „divină”, „de graţie”, ei vor rămâne totuşi pentru mult timp cu destul de serioase sechele psihice şi emoţionale.
190. Şarlatanul „divin” atacă întotdeauna intelectul şi raţiunea pentru că aceştia sunt cei mai mari duşmani ai lui: „mintea vă înşeală!” va zice el, „folosiţi-vă intuiţia!” (partea confuză din voi).
191. El nu va permite deci discuţiile raţionale critice la adresa diferitelor aspecte ale poveştii sale fantastice/ „magice”.

192. Cei care au astfel de înclinaţii „păcătoase” (necredincioase) vor fi deci repede înlăturaţi din grup.
193. De fapt vor pleca ei singuri când vor vedea câtă prostie pe metru pătrat este concentrată în aceste „cluburi de fani credincioşi” ai unei poveşti fantastice religioase sau alteia.
194. Bolnavii credincioşi se aruncă deci repede să îl critice pe omul cu discernământ, ajuns întâmplător sau voit printre ei, că este prea raţional (critic, discriminativ), că este rece (calculat, atent, vigilent), că este lipsit de emoţii (specifice unui sclav), că el „nu are sufletul deschis”!

195. Şi au dreptate: „sufletul” lui este închis la influenţa virusală a credinţei dogmatice!
196. În fond şi la urma urmei de ce şi-ar deschide oricine (care e sănătos la cap) „sufletul” (mintea şi emoţia) la tot felul de absurdităţi şi fantasmagorii religioase?
197. Cu ce scop să facă el o astfel de „deschidere” imprudentă?
198. Ca să poată fi posedat (luat în posesie) de „părintele divin” care le promovează în mod perfid?
199. Ca să poată fi astfel exploatat financiar şi material şi abuzat psihic şi emoţional de către „investitorul spiritual” care conduce acea schemă de înşelare „divină”?
200. Aceşti escroci „divini” nu lucrează cu raţiunea credincioşilor: ei lucrează cu manipularea subtilă a emoţiilor lor, a intuiţiilor lor, a comportamentului lor zilnic.
201. Ei ştiu că cel care reuşeşte să-ţi schimbe şi să-ţi controleze comportamentul (gesturile, acţiunile ritualice, îmbrăcămintea, exprimarea verbală, etc.) şi emoţiile (mai ales când şi cum să se declanşeze acestea) va controla şi gândurile celui vizat de această „schimbare divină”.


Ce speculează credinţa dogmatică?

202. Tu individule cu tendinţe de şarlatan „divin” şti prea bine ce tendinţe pozitive poţi specula în oameni pentru a-i aduce sub controlul tău.
203. De fapt, oricine care analizează puţin înşelătoria aceasta „divină” poate să le vadă pe acestea:
203.1- nevoia de comunicare socială, de empatizare şi de apartenenţă socială la un grup identitar – de acţiune în cadrul unor grupuri sociale organizate pentru efectuarea unor acţiuni comune (de obţinerea unor resurse, de apărare în faţa unor duşmani externi, de ajutorare reciprocă, etc.).
Această nevoie este exploatată prin manifestarea ei într-o formă pervertită, specifică tiraniei şi totalitarismului religios;
203.2- nevoia de stimă de sine – de a face ceva semnificativ, care contează, care este valoros pentru individ şi pentru grupul din care face parte.

Această nevoie este deturnată spre a valoriza doar acţiunile care duc la întărirea puterii şi stimei de sine a şarlatanului care controlează în mod despotic grupul său religios dogmatic;
203.3- nevoia de perfecţionare, de transformare în bine, de dezvoltare psihică.
Această nevoie e folosită ca momeală pentru prinderea în cursă a naivilor şi neatenţilor şi apoi pervertită în exact opusul ei: involuţia şi degenerarea psihică a celor afectaţi de credinţă dogmatică.
203.4- nevoia de comunicare caldă, sinceră, fraternă cu Întregul, cu Mediul Fiinţial al Existenţei şi cu toate celelalte fiinţe.

Această nevoie este pervertită prin „reducerea” Întregului la o parte impostoare „divină”1 care pretinde că l-ar reprezenta „oficial” şi obligarea celor infestaţi cu credinţă să desfăşoare comunicarea lor cu Întregul (şi/ sau cu ceilalţi semeni ai lor) doar prin „intermediul” impostorului care pretinde că o reprezintă (îi reprezintă) şi nu în mod direct şi nemediat cum este normal şi natural.
203.5- etc.


Slăbiciuni umane exploatate în mod „divin” de către „afacerile dogmatice”

204. Dar sunt şi o grămadă de slăbiciuni umane care sunt exploatate la maxim de escrocii „divini”.
205. Astfel ei exploatează:
205.1- frica – care e astfel indusă în victimele lor „spirituale” şi apoi mărită şi transformată intenţionat în teroare „divină”, prin tot felul de ameninţări şi de şantaje care mai din care mai „spirituale” (cu boala, cu „reîncarnarea”, cu „schingiuirea veşnică în infern”, cu „depărtarea de zeu” (de distribuitorul de droguri verbale/ gestuale de care au fost făcuţi dependenţi), etc.;
205.2- lenea – victima credincioasă „tradiţională” nu prea vrea să gândească serios (îi e lene) şi nu prea vrea să fie responsabilă pentru faptele sale.
Astfel ea vrea să obţină cât mai multe dacă se poate (infinitul) cu muncă cât mai puţină (de exemplu prin simpla pronunţare a unui cuvânt „magic”).

Cum să nu profite deci şarlatanii „divini” de această lene care îi loveşte pe unii, şi în plus cum să reziste ei tentaţiei de a o încuraja a se dezvolta cât mai mult sau de ce nu, chiar de a o crea chiar şi în cei care nu sunt afectaţi de ea?;
205.3- lăcomia indusă de şarlatan faţă de lucruri pentru care lacomul credincios este sugestionat să nu încerce să acţioneze cumpătat – manifestată astfel fie ca risipă de resurse proprii (ajunse astfel a fi folosite cu nesăbuinţă în interesul altuia – al „cauzei”, „profetului”/ „zeului”/ „credinţei”...) fie ca şi zgârcenie de a le folosi, pe cele proprii în interes propriu: de exemplu raţiunea, discernământul, judecata, capacitatea critică proprie, etc.;
205.4- desfrâul - manifestat la comanda escrocului „divin” fie ca risipă (concretizată în „orgii divine” şi căsătorii poligamice) fie ca zgârcenie (concretizat în tot felul de „abstinenţe” şi „continenţe” sexuale şi în incapacitatea de comunicare sinceră, deschisă cu sine însuşi, cu Întregul şi cu celelalte fiinţe);
205.5- orgoliul – credinciosul este măgulit că el este „cel ales” (nu contează că e ales doar spre a fi sclav), că este singurul care „ştie” „adevărul” (mai bine zis fabulele fantasmagorice îndrugate prin „revelaţie” bufonică de către vreun autodeclarat „profet”/ „mesia”/ „zeu” / „avatar”...); că face parte din haita de pradă „aleasă” să prădeze („împărăţească”) lumea sub comanda „lupului divin şef” (ar vrea ea), etc.;
205.6- tendinţele masochiste – tendinţele pe care le au unii de a se supune cu inconştienţă oarbă unor suferinţe şi dureri „spirituale” (şi implicit materiale) sunt exploatate şi stimulate să crească la maxim de orice trimis „divin”;
205.7- tendinţele sinucigaşe – provocate de expunerea prea intensă la bombardarea cu suferinţă (boală, sărăcie, război, nesiguranţă, violenţă familială, etc.) sunt exploatate maximal şi mărite intenţionat de către escrocii „divini” prin intermediul mecanismelor credinţei dogmatice, pentru a le înlesni astfel încercarea de posedare psihică a trupurilor credincioşilor lor (îndemnaţi pentru aceasta să se sinucidă psihic – să renunţe la „sinele”/ mintea lor pentru a o înlocui cu aceea a escrocului „divin”!).
205.8- etc.

206. Nevoile care astfel sunt suprimate, în general, de către religiile dogmatice sunt: nevoia de comunicare sinceră (deschisă); nevoia de exprimare creativă originală, nevoia de exprimare critică şi analiză discriminativă; nevoia de relaxare şi destindere prin glumă, umor, distracţie, etc.


Chipul „clasic” al şarlatanului „divin”

208. Şarlatanul „divin” este prin definiţie o persoană necinstită (nesinceră) care îşi atinge scopurile profitând de naivitatea şi ignoranţa credinciosului.
209. El este un înşelător pentru că încearcă să inducă în eroare, pentru că este un individ care amăgeşte încrederea care i se acordă.
210. El este un seducător „divin” care pentru a-şi atinge scopurile personale îşi seduce victimele credincioase ademenindu-le şi seducându-le cu promisiuni înşelătoare (cu tot felul de răsplăţi imaginare – existente doar în mintea lui perfidă de „profet”/ „zeu”!)

211. El este un impostor „spiritual”: o persoană care încearcă să se substituie unui „zeu” „real” pentru a lucra în numele lui şi a profita de pe urma celor înşelaţi astfel.
212. El aduce în faţa fraierilor „credincioşi” o „păpuşă divină” sau vreo „carte sacră” şi pretinde că lucrează pentru ea, când el e de fapt cel care le manipulează pe acestea exact aşa cum vrea el.
213. El este un escroc religios: o persoană care înşeală pe alţii pentru a-şi însuşi în mod fraudulos mijloace materiale, financiare şi de altă natură.

214. Chipul „clasic” al şarlatanului religios este cel al „profetului/ „zeului”/ „avatarului” autoproclamat (dovedit doar verbal) plin de apucături dogmatice, tiranice, totalitare, dictatoriale; care pretinde să nu de-a socoteală nimănui pentru faptele sale antisociale (violenţe, tâlhării, minciuni, crime) şi care foloseşte pentru aceasta în mod curent ameninţarea, şantajul, minciuna, promisiunile deşarte şi înşelătoria.

215. Acest chip se suprapune ca o mănuşă peste toţi cei care au creat şi răspândit vreo religie dogmatică (locală sau mondială) sau alta (şi din păcate istoria religiilor umanităţii de până în prezent e infestată aproape în exclusivitate cu acţiunile unor astfel de scursuri „divine”).


Efectele dezastroase ale afacerilor „divine” (pentru „clienţii lor”)

216. Cei infectaţi cu credinţă dogmatică de aceşti şarlatani „divini” (respectiv şarlatane de aceeaşi natură) suferă astfel de efecte negative foarte grave:
216.1- îşi diminuează sau îşi pierd discernământul şi capacitatea de judecată clară: fac confuzie între judecător şi judecat (acuzat, pârât) şi între judecător şi procuror.
Pentru ei judecătorul, acuzatul şi procurorul devin una şi aceeaşi persoană în cazul „special” al şarlatanului „divin”- cel acuzat e astfel chemat să se judece singur şi să aducă dacă vrea probe împotriva lui!

Acuzatul „divin” este lăsat de aceşti naivi (şi de societăţile în care ei trăiesc) să se judece singur (la nivel social).
216.2- li se diminuează capacităţile intelectuale (odată cu diminuarea cantitativă şi calitativă semnificativă a informaţiei la care li se permite să aibă acces de către şarlatanul tiran „divin”), şi emoţionale (se reduce capacitatea lor de a forma relaţii intime, apropiate, sincere, flexibile);
216.3- sunt intoxicate masiv cu panică, fobie, frică şi teroare faţă de „acţiunea” a tot felul de fiinţe imaginare de tip „bau-bau”, promovate prin propaganda religioasă ca fiind ameninţări reale imediate;
216.4- îşi pierd identitatea şi individualitatea (se masifică, se infestează cu personalităţi difuze şi cu personalităţi multiple);
216.5- le apar tot felul de tendinţe paranoice, criminale sau de sinucidere (mai ales psihică);
216.6- devin oligofreni (imbecili, idioţi, debili, tâmpiţi) în general (cazurile mai grave) sau doar când vine vorba de analizarea şi discutarea atentă a aspectelor detaliate ale credinţei dogmatice care îi afectează (cazurile obişnuite);
216.7- apar tot felul de tulburări ale comportamentului sexual normal;
216.8- ajung să devină sclavii celui care îi infectează cu credinţă, respectiv ajung să fie posedaţi (psihic şi fizic) de el – ajung să fie clonaţi psihic după „chipul şi asemănarea lui” (pentru a lucra astfel strict pentru interesele lui - chiar împotriva celor proprii);
216.9- se intensifică în ei ura faţă de viaţă şi îşi pierd simţul umorului;
216.10- dispare curajul din ei: „unde nu este frică nu poate exista nici credinţă dogmatică!”
216.11- devin victimele sigure (pe multiple nivele: material, financiar, politic, etc.) ale acestor nebuni, şarlatani şi înşelători „divini”, (a acestor investitori „spirituali”) care aplică asupra lor conştient sau instinctiv mecanismele de manipulare psihică bazate pe credinţă dogmatică!;
216.12- etc. - Extras din cartea "Mitul credinţei", Radu Lucian Alexandru, Editura G LINE, Cluj Napoca, 2009 - capitolul 21, pag. 3.52 – 3.63.
_________

0 comentarii:

Radu Lucian Alexandru